Ajankohtaista asiaa sähköautoista

Käytännön kokemuksia sähköautoista, auton ja oheistarvikkeiden hankinnasta sekä arjesta sähköauton kanssa. Kannattaako hankinta - ja miksi.

Taloyhtiö – huolehdi näistä, kun sähköauto saapuu

Sähköautojen yleistyminen pakottaa monet taloyhtiöt miettimään suhtautumistaan sähköautojen lataamiseen.

Lue lisää

Lataa sähköautosi turvallisesti

Sähköautot ja ladattavat hybridiautot ovat yleistymässä, ja sen myötä myös lataukseen liittyvät riskit. Sähkö- ja hybridiauton lataaminen on turvallisinta varsinaisella latausasemalla. Muualla ladatessa varmista aina käyttämäsi pistorasian soveltuvuus. Kaikki pistorasiat eivät kestä esimerkiksi yön yli tapahtuvaa sähköauton lataamista. Viallisen pistorasian käyttö aiheuttaa palovaaran. Lue lisää Tukesin sivuilta

Lue lisää

Video: Latauspisteen asentaminen kotiin

Plugitin asennuspalvelu kattaa latauslaitteen asennuksen, asennustarvikkeet sekä tarvittavat liitosjohdot. Lisäksi asennuspalveluun sisältyvät vaaditut mittaukset, tarkastukset, testaukset sekä laitteen huolto ja käyttökoulutus.

Lue lisää

Lataustapakartoitus varmistaa turvallisen lataamisen

Lataustapakartoituksella varmistetaan, että sähköauton lataaminen käy helposti ja turvallisesti.

Lue lisää

Latauspistoketyypit sähköautoille

Ladattavissa autoissa on erilaisia latauspistoketyyppejä. ​​​Tyypin 1 liitin on käytössä yhdysvaltalaisissa ja japanilaisissa autoissa, tyypin 2 liitin eurooppalaisissa. On erittäin todennäköistä, että kaikki eurooppaan tuotavat ja euroopassa myytävät ladattavat ajoneuvot tulee olemaan tyypin 2 -liittimellä.

Lue lisää

Kotilatauslaite valitaan tapauskohtaisesti

Kiinteästi asennettava sähköauton kotilatauslaite valitaan aina tapauskohtaisesti siten, että se on sopiva sekä autoon että kyseiseen kiinteistöön. Ennen latauslaitteen valintaa kartoitetaan suunniteltu asennuspaikka, tuleeko laite ulos säiden armoille vai mahdollisesti katokseen tai autotalliin suojaan. Kiinteistön pääsulakkeiden koko tarkastetaan ja selvitetään onko kiinteistön sähkökeskuksessa vapaita sulakelähtöjä. Latauslaite tarvitsee oman kaapelivedon suoraan pää- tai alakeskukselta. Kotilatauslaite muodostaa aina oman virtapiirinsä, mikä on turvallista, koska tällöin muita sähköjohtoja ei kuormiteta.

Lue lisää

Sähköauton lataaminen taloyhtiössä

Sähköauton lataaminen onnistuu taloyhtiössä siinä missä omakotitalossakin. Taloyhtiöltä on suositeltavaa aina pyytää lupa niin ajoneuvon lataamiseen kuin kiinteän latauslaitteen asentamiseenkin. Asukkaan ei siis tulisi ladata ajoneuvoa ilman taloyhtiön erillistä lupaa esimerkiksi parkkipaikan lämmitystolpista.

Lue lisää

Sähköauton latauslaitteen hankinta

​Sähköauton vakituiseen latauspaikkaan on suositeltavaa hankkia kiinteästi asennettava ja autonvalmistajan hyväksymä latauslaite. Hyväksytty latauslaite on turvallinen autolle, käyttäjälle sekä kiinteistölle.

Lue lisää

Sähköautotyypit

Täyssähköauto, ladattava hybridi vai hybridi? Tutustu termeihin ja ajoneuvotyyppien ominaisuuksiin.

Lue lisää

Sähköauton kotilatauslaitteen asentaminen omakotitaloon

Kiinteästi asennettavalla sähköauton latauslaitteella lataaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa. Ennen latauslaitteen asentamista kiinteistöön suoritetaan lataustapakartoitus, jolla selvitetään kiinteistön sähköjärjestelmien soveltuvuus auton lataamiseen.

Lue lisää

Miksi ladattavaa hybridiautoa kannattaa ladata?

Ladattavissa hybridiautoissa on sekä sähkö- että polttomoottori. Auton parhaiden ominaisuuksien esille tuomiseksi ladattavaa hybridiautoa täytyy ladata. Alla on muutamia mietintöjä, miksi auton lataaminen päivittäin on erittäin suositeltavaa.

Lue lisää