Case: K-ryhmä tarjoaa asiakkailleen maksuttoman latauspisteverkoston

Plugit Finland toimii K-ryhmän latauspisteiden asiantuntevana asennus- ja ylläpitokumppanina.

Lähtötilanne: Vastuullisuutta ja parempaa palvelua asiakkaille

Keskossa ja K-kaupoissa vastuullisuus on jokapäiväistä työtä, jonka avulla autetaan asiakkaita tekemään hyviä valintoja.​ K-ryhmä halusi tarjota asiakkailleen maksuttomia sähköautojen latauspalveluita. Lataamisen haluttiin toimivan etäluettavalla K-Plussa-kortilla.

”​Haluamme tarjota hyvää palvelua ja auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja ympäristön hyväksi. K-ryhmä tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka yhtenä keskeisenä teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja päästöjen vähentäminen”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.


Ratkaisu: Latauslaitteet Plugitilta avaimet käteen -toimituksella

K-ryhmän latauspisteisiin Plugit Finland suositteli KEBA:n KeContact sekä Enston Chago EVF200-latauslaitteita. Kaikki asennetut latauslaitteet brändättiin Plugitin toimesta Keskon toivomusten mukaan.

Kaikki K-ryhmän latauspisteet toimivat etäluettavalla K-Plussa-kortilla tai K-Plussa-mobiilikortilla.

Plugitin tarjoamien raportointipalveluiden avulla laitteiden lataustapahtumia voidaan seurata ja raportoida käyttäjäkohtaisesti. Lisäksi järjestelmän avulla voidaan seurata yleisellä tasolla mm. lataustapahtumien määrän kehitystä ja kustannuksia sekä vähennettyjä CO2-päästöjä.

Toimituskokonaisuus Keskolle:

 • Kartoituspalvelu kohteissa
 • Latauslaitteiden asennuspalvelu
 • Latauslaitteiden huolto- ja ylläpitopalvelut
 • Raportointipalvelut
 • 2015-2016 latauspisteitä valmistui yhteensä 14:ään K-ryhmän toimipisteeseen.
  • K-Citymarketit: Kohteissa 4 kpl KEBA Ke Contact -latauslaitteita brändätyllä ilmeellä.
  • Neste K-liikenneasemat: Chago EVF200 -latauslaite brändätyllä ilmeellä.
 • Vuoden 2017 aikana on valmistunut latauspisteitä seuraaviin kohteisiin:
  • K-Citymarketit: Kerava, Kuopio (x2), Salo, Sastamala, Tuusula, Vantaa (Koivukylä)
  • Neste K-liikenneasemat: Mäntsälä, Orimattila, Sipoo

Yhteistyöstä sanottua

”Yhteistyö Plugitin kanssa on sujunut koko ajan erinomaisesti. Haluamme antaa Plugitille erityiskiitoksen innovatiivisuudesta latauspalveluidemme kehittämiseen”, kertoo Keskon talotekniikkapäällikkö Jari Suuronen.

”Keskon latausverkosto on hyvä esimerkki siitä, miten sähköisen liikenteen latausinfra tulee rakentumaan. Lataaminen vie aikaa, vaikka kyse olisi pikalataamisesta, mikä tarkoittaa, että latauspisteiden yhteyteen tarvitaan palveluita. Reilussa vuodessa Keskosta on tullut yksi suurimmista sähköisen liikenteen edistäjistä ja me Plugitilla olemme erittäin kiitollisia siitä, että olemme päässeet mahdollistamaan tätä”, Plugitin myynti- ja markkinointijohtaja Topi Aaltonen jatkaa.

Kesko lyhyesti

Kesko on yhdeksässä maassa toimiva kaupan alan palveluyritys. Keskossa ja K-kaupoissa vastuullisuus on jokapäiväistä työtä, jonka avulla autetaan asiakkaita tekemään hyviä valintoja.​

Kesko on valittu Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 –listalle sijalle 25 ja samalla maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi. Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on ollut listalla joka vuosi sen perustamisesta eli vuodesta 2005 lähtien.

Näin lataat auton K-ryhmän latauspisteellä – katso video!

Jaa artikkeli:

Ota yhteyttä!

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.