Turvallista lataamista taloyhtiössä

Merkittävää taloyhtiöiden osalta on, että tavallisesta pistorasiasta tai lämmitystolpasta autoja ei ole syytä ladata. Sähköauton lataamiseen löytyy siihen suunnitellut ja tarkoitetut laitteet. Me tarjoamme laitteiden lisäksi koko palvelupaketin.

Kutsu asiantuntija yhtiökokoukseen

Latauspisteiden asennus taloyhtiön autopaikoille kannattaa aina aloittaa kartoitusvaiheella. Latauspisteiden määrä määritellään aina kunkin kohteen tarpeen mukaan. Tutustumme taloyhtiöösi ja neuvomme sinulle sopivassa ratkaisussa.

Mistä lähdetään liikkeelle?

Latauspisteiden asennus taloyhtiön autopaikoille alkaa aina kartoitusvaiheella ja latauspisteiden määrä määritellään aina kunkin kohteen tarpeen mukaan. Mitoitus pyritään tekemään niin, että lataajien määrän kasvaessa myös latauslaitteiden määrää voi helposti kasvattaa. Tehtävien toimenpiteiden laajuus riippuu sähköjärjestelmän kapasiteetista, mutta kuormanhallinnalla voidaan säädellä verkon kuormitusta tiettyyn pisteeseen saakka. Kartoituksen jälkeen voidaan tehdä tarjous, jota käsitellään taloyhtiön kokouksessa.

Kartoitus

Latauspisteen rakentamiseen tarvitaan aina kiinteistön omistajan lupa. Yleensä latauspisteen hankinta etenee
hallituksen ja isännöitsijän valmistelun jälkeen taloyhtiönyhtiökokouksen käsiteltäväksi, ja päätös voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä. Taloyhtiöntoteuttaman hankkeen kustannukset tulevat kaikkien osakkaiden maksettavaksi yhtiövastikkeen
muodossa.

Päätös laitteen hankkimisesta

Taloyhtiön nykyisen sähköjärjestelmän valmiudet mahdolliseen lisääntyneeseenkuormitukseen tulee ottaa huomioon ja mahdollisiin kustannuksiin sen päivittämisen osalta varautua eli kyseessä ei aina ole vain latauspisteiden asennushanke vaan myös latausinfran parannushanke. Kartoituksen pohjalta annetun kustannusarvion hyväksymisen jälkeen latauspisteet asennetaan sovitusti ja Plugitin asentamilla ja ylläpitämillä laitteilla on kolmen vuoden on site -takuu. Taloyhtiön hallinnollista työtä helpottamaan ja käyttäjiä palvellakseen Plugit tarjoaa ylläpitopalveluita, joilla mahdollistetaan 24/7etähallinta sekä latauspisteiden käytön laskuttaminen suoraan käyttäjiltä.

Sähköjärjestelyt

Mikäli hanke ei kerää yhtiökokouksessa tarpeeksi kannatusta, latauspisteen haluavat osakkaat voivat toteuttaa työt ns. osakasvähemmistön hankkeena. Tässä vaihtoehdossa kulut jaetaan latauspisteenhankkivien kesken ja menettelylle tarvitaan 2/3 enemmistö yhtiökokouksessa.

Mikäli päätöstä ei synny yhtiökokouksessa

Turvallisuus

Ladataan tarkoituksenmukaisilla laitteilla

Etähallinta

Mahdolliset ongelmat, kuten lataushäiriöt voidaan ratkaista etänä

Maksaminen

Jokainen asukas maksaa käyttämästään sähköstä

Tunnistaminen

Laite tunnistaa kuka lataa ja kuinka paljon

Kuorman hallinta

Rakentuu tarpeiden ympärille ja saadaan aikaan osakkeiden yhdenvertaisuus, kustannustehokkuus ja pidennettyä latausjärjestelmän elinkaarta

Lue lisää

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.